هزینه های خوراک در واحدهای دامپروری بیشترین سهم از مخارج دامدار را به خود اختصاص می دهد از طرفی با توجه به حذف ارز دولتی از نهاده های دامی و بالا رفتن قیمت خوراک در سال های اخیر، افزایش بهره وری در عملکرد خوراک مصرفی از مهمترین اهداف علم تغذیه دام به شمار میرود که باید در این زمینه در خدمت دامداران عزیز قرار بگیرد.امروزه متخصصین تغذیه دام معتقدند مواد اولیه مانند جو، ذرت، سبوس و… نباید به صورت واحد و خام در اختیار دام قرار بگیرد بلکه ترکیب صحیح این مواد با شناخت کامل از قابلیت های این اقلام امکان پذیر است و همچنین در مرحله بعدی باید موقعیت دام از نظر سن، جنس و حتی وضعیت تولید رایج( شیر، گوشت و تولید مثل) در نظر گرفته شود. نسبت بندی صحیح مواد متراکم در بازار مصرف دامپروری، با نام کنسانتره شناخته می شود که در اینجا نیز همچنان خوراک کامل تهیه نشده است زیرا جیره غذایی فاقد علوفه می باشد.پس وجود علوفه مانند کاه و یونجه جهت تکمیل زنجیره ی غذایی دام، ضروری به نظر می رسد. در کشور ایران میزان دسترسی دامپروران خرد روستایی و عشایری در حداقل ممکن قرار دارد و همچنین مراتع موجود در کشور، کمترین سهم از وجود مواد معدنی و ویتامینی مورد نیاز دام را به خود اختصاص داده اند. فلذا افزایش سطح دسترسی دامپروران روستایی و عشایری به کامل ترین شکل خوراک دام، یکی از مهمترین دغدغه های متولیان امر دامپروری کشور محسوب می شود. از این جهت شرکت گسترش توسعه گری پردیس با همکاری نهادهای علمی- پژوهشی و مشارکت بخش خصوصی، اقدام به تهیه و توزیع محصولات در زمینه خوراک کامل دام با حفظ اولویت های مذکور کرده است. خوراک کامل دام( مواد متراکم، علوفه، مواد معدنی و ویتامینی و…) به اشکال مختلفی چون پلت، بلوک، سیلوبگر( خوراک تخمیری) و… در بازار عرضه می گردد و حتی سعی شده علاوه بر تامین میزان پروتئین و انرژی جیره، بخش علوفه نیز در این نوع از اشکال مختلف خوراک گنجانده شود تا دستگاه گوارش با طی کردن مراحل نشخوار، به بالاترین سطح از سلامت فیزیولوژی دستگاه گوارش دام برسد. از دیگر نکات قابل توجه در تولید خوراک کامل دام، استفاده از زائدات کشاورزی می باشد که امروزه در علم تغذیه دام به عنوان by-product شناخته می شوند که به عنوان یک محصول جانبی در کشاورزی جهت کاهش هزینه های خوراک، مورد استفاده در صنعت فراوری خوراک دام قرار می گیرد.